Vesistöalueet

Hunsalanjoen Kosket

Vanjoen vesistö
Hunsalanjoen Kosket

Palaa takaisin

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013
2016

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.

Hunsalanjoen Kosket

Virtavesien hoitoyhdistyksen ja Hunsalan Osakaskunnan yhteinen projekti Lopella, Hunsalan ja Pilpalan kylässä.

HUOM! Hunsalankoskien ajantasaiset kalastussäännöt ja lupaohjeet löytyvät Virhon uusilta nettisivuilta osoitteesta https://virho.fi/hunsalanjoki/

Kesäkuussa 2009 tehdyllä sopimuksella Virho ja osakaskunta kehittävät yhteistyössä Hunsalanjoen hoitoa joen kalakannan kehittämiseksi.
Tavoitteena on saada vesistöalueelle mahdollisimman vankka luontainen lohikalakanta. Käytettäviä keinoja ovat kalastuksen säätely, virtapaikkojen kunnostus ja lisääntymisalueiden hoito.
Pilpalan Myllykoski
Virtavesien hoitoyhdistys tekee osakaskunnalle suosituksia jokialueen hoidosta. Hunsalan Osakaskunta järjestää ja valvoo alueen kalastusta sekä hoitaa virtavesiä kestävän kalavesienhoidon periaattein.

Koska tavoitteena on luontaisen lohikalakannan, pääasiassa taimenkannan vahvistaminen, ei alueelle tehdä pyyntikokoisten kalojen istutuksia. Jos istutukset ovat tarpeen, käytetään niihin poikasikäluokkien kaloja tai mätiä.


Talkooväkeä Vääräkoskella

Talkookuva H Härkönen
Päivitetty 6.4.2016 PJLListaa kaikki vesist?n uutiset