Vesistöalueet

Hunsalanjoen Kosket

Vanjoen vesistö
Hunsalanjoen Kosket

Palaa takaisin

Toiminta vuosina 1999-2008

Vanhat sivut

Istutukset

2008-

2003-2007

Vantaanjoki mediassa

2015
2014
2013

Nelosen uutisten juttu Glomsinjoen talkoista 6.9.2008

Liity jäseneksi

Voit vaihtaa ajatuksia virtaavista vesistä kaltaistesi seurassa. Saat apua lupien ja rahoituksen hakemiseen, talkooapua ja muiden kokemuksiin perustuvia neuvoja.

Jäseneksi pääset, kun ilmoitat yhteystietosi sihteerille ja maksat jäsenmaksun 10 euroa tilille FI8040061040081493. Kirjoita maksun lisätietoja kohtaan jäsenmaksu sekä nimesi ja s-postiosoitteesi/osoitteesi.

Hunsalanjoen Kosket

Virtavesien hoitoyhdistyksen ja Hunsalan Osakaskunnan yhteinen projekti Lopella, Hunsalan ja Pilpalan kylässä.

HUOM! Hunsalanjoen osakaskunta on keväällä 2013 päättänyt kahden vuoden rauhoituksen jälkeen avata Pilpalan Vääräkosken ja Myllykosken sekä lähellä Karkkilan rajaa olevan Lohikosken uudelleen perhokalastukselle.
Vastinkoski säilyy edelleen rauhoitettuna.

Kesäkuussa 2009 tehdyllä sopimuksella Virho ja osakaskunta kehittävät yhteistyössä Hunsalanjoen hoitoa sen kalakannan kehittämiseksi.
Tavoitteena on saada vesistöalueelle mahdollisimman vankka luontainen lohikalakanta. Käytettäviä keinoja ovat kalastuksen säätely, virtapaikkojen kunnostus ja lisääntymisalueiden hoito.
Pilpalan Myllykoski
Virtavesien hoitoyhdistys tekee osakaskunnalle suosituksia jokialueen hoidosta ja toteuttaa vähintään kerran vuodessa koskien hoitotalkoot. Hunsalan Osakaskunta järjestää ja valvoo alueen kalastusta ja rahoittaa talkoot saamistaan lupatuloista.

Koska tavoitteena on luontaisen lohikalakannan, pääasiassa taimenkannan vahvistaminen, ei alueelle tehdä pyyntikokoisten kalojen istutuksia. Jos istutukset ovat tarpeen, käytetään niihin poikasikäluokkien kaloja tai mätiä.

Keväällä 2013, kahden vuoden rauhoituksen jälkeen, on alueen kolme koskea avattu uudelleen kalastukselle. Kosket ovat Pilpalan Vääräkoski ja Myllykoski sekä Karkkilan rajan tuntumassa sijaitseva Lohikoski. Vastinkoski, joka on alueen taimenten tärkein lisääntymisalue, säilyy edelleen rauhoitettuna.
Kalastuksesta antaa lisätietoja ja lupia myy Lassi Tudeer, puh. 040 569 4819, s-posti: lassi.tudeer(at)gmail.com

Kalastussäännöt avautuvat oheisesta linkistäKALASTUSSÄÄNNÖT
Talkooväkeä Vääräkoskella

Talkookuva H Härkönen
Päivitetty 15.6.2013 PJLListaa kaikki vesistön uutiset